Bitvavo vs Litebit

Heb jij je wel eens afgevraagd welke dienstverlener er in Nederland is die jou kan helpen met het kopen van Bitcoin. Er zijn zoveel verschillende Bitcoin service providers, maar welke past perfect bij mij?

Bitvavo vs Litebit zijn de bekendste dienstverleners van Nederland. Maar wat is het verschil tussen beide partijen?

Allereerst is Bitvavo een echte handelsbeurs niet alleen voor Bitcoin, maar voor de gehele cryto-wereld. Bitvavo heeft een handelsomgeving die geschikt is voor zowel een beginner als een ervaren trader.

Elke aankoop en verkoop orders van de gebruikers worden opgeslagen en verwerkt in het orderboek. Daarnaast is Bitvavo de goedkoopste Nederlandse crypto-beurs. De bitcoins worden extreem veilig opgeslagen en ze zijn zelfs verzekerd.

Het grootste verschil met Bitvavo is het feit dat Litebit geen exchange is, maar een wisselkantoor waarbij dienstverleners als makelaars direct Bitcoin en andere crypto’s aan de klant verstrekken. Deze makelaars kopen zelf Bitcoins in op de grote internationale exchanges en verkopen deze vervolgens door aan hun klanten. Ze rekenen dan ook een veel hogere handelscommissie dan bijvoorbeeld Bitvavo.

Litebit lijkt op Bitvavo aangezien zij ook een groot aanbod heeft aan cryptovaluta en ondersteuning biedt. Klanten kunnen bij Litebit hun aangekochte cryptovaluta bewaren. Dat is makkelijk, maar niet aan te raden.

Als je dus op zoek bent naar de goedkoopste Bitcoin voor de laagste commissie dan is Bitvavo de beste optie om zaken mee te doen. Bitvavo beschikt dus ook over verzekerde wallets.

Dus al met al kan er geconcludeerd worden dat Bitvavo de beste Bitcoin-beurs is om als starter of ervaren trader Bitcoins te kopen / verkopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *