De llex heckenfee

Zoek jij een dichte, groene plant die voor meer privacy in jouw tuin zorgt? Dan is een hulst zeer geschikt. Mooie glimmende, donkergroene bladeren zorgen voor een mooie tuin. Die daarbij ook nog bijdraagt aan de biodiversiteit in de buurt.

Een voorbeeld van een vrouwelijke hulst is de Ilex Heckenfee. Deze plant zorgt ervoor dat jouw hele tuin een mooie uitstraling heeft, zelfs in de winter. Dit komt omdat de vrouwelijke plant, bij de aanwezigheid van een mannelijke plant, mooie rode besjes produceert.

Een hulst in ieder zijn tuin

Ook is de hulst zeer geschikt voor in een pot. Heb je weinig ruimte maar wil je wel graag genieten van deze prachtige plant? Geen probleem! De hulst kan prima in een pot worden gezet en zo op een bepaalde plek in de tuin worden gezet.

Je hebt genoeg redenen om eens te kijken of een hulst een geschikte plant is voor in jouw tuin. Deze plant zorgt voor privacy, is goed bestand tegen de kou en ziet er prachtig uit.

De verzorging van de Ilex Heckenfee hulst

Deze hulst kan minder goed tegen blootstelling aan een koude winter en houdt van zon. Daarom is het het beste om een plek uit te zoeken om de plant te poten in de volle zon of halfschaduw. Ook heeft de plant voldoende water nodig totdat deze volledig gegroeid en/of gevestigd is. De tijd dat een Ilex Heckenfee nodig heeft om volledig te bloeien kan 3 jaar zijn, dus geduld is nodig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *